En hyllest til de som elsker bylivet.

Mange av oss elsker byen. Hollenderkvartalet tilbyr urbane mennesker muligheten til å bo som du vil, midt i byen blant levende liv i gater og på torg. Vi bygger lyse boliger i mange ulike utforminger, slik at du kan finne en som passer helt perfekt til deg. Eller til deg og familien din. Eller til deg og en venn. Eller til deg og en ekstra leieboer. Mulighetene er mange. Felles for alle leilighetene er at her, midt i sentrum, samles alle leilighetene rundt en felles grønn oase av en bakhage. Velkommen til fuglekvitter, humlesumming, lukten av stauder og grønt midt i hjertet av Oslo!

ROM Eiendom,
prosjektsjef Sven Kruse-Jensen

Nye gamle oslo.

Gamlebyen i seg selv er en herlig blanding av bugnende grønnsaksbutikker, grønne parker, koselige kafeer, kulturminner og middelalderhistorie. Ruiner av Mariakirken og Kongsgården er sentrale punkter i Middelalderparken som har blitt et spennende rekreasjonsområde. Lett tilgang over «den hvite bru» til Barcode og Sørenga.

Gå til alt.

Helt nye utesteder og tusen år gamle kulturminner.

Gamlebyen er ikke hva den engang var. Slitte bygårder og tung trafikk er erstattet med miljøgater og storslagne bo og næringsbygg. Nå snakker vi om Den Nye Gamle Oslo. Området er i sterk vekst og her dukker det opp det ene renoverte kvartalet mer interessant og levende enn det andre. Dette må kunne sies å være byens minst kjedelige nabolag!

Mye av kulturen vil likevel bli bevart og videreført. Et eksempel er Landbrukskvartalet rett på andre siden av Hollendergata, her skal historien

om landbruket få skinne igjennom. Ambisjonen er å bli et nytt Vulkan, med landbruket som merkevare. Bondeorganisasjonene skal bli i kvartalet og her vil det også bli matmarked, mikrobryggeri, restauranter og produksjon av Tøyen-Cola. Det planlegges også et hotell som skal ligne en ost. Gøy! Når du i tillegg har Vulkan, Grünerløkka, Barcode, Bjørvika og resten av sentrum innenfor gangavstand, tør vi påstå at ditt nye nabolag er en fremtidsrettet hot spot midt i byen du er så glad i!

Hollenderkvartalet

Noe av det fineste med å bo i byen, er at du kommer til å ha mange forskjellige mennesker rundt deg. Det er både inspirerende og hyggelig. Når variasjonen av mennesker er stor, er det viktig å kunne tilby leiligheter som kan oppfylle ulike beboeres krav. Her skal alle kunne trives!

En felles takterrasse står klar til bruk for alle beboerne. I første etasje vil det være næringsvirksomhet som kommer alle til gode og gir lokal forankring. I bakhagen er en gammel bygning renovert og gjort om til sykkelverksted. Det er lagt opp til ekstra mange plasser for sykkelparkering og et lite bilkollektiv kan benyttes når du en sjelden gang trenger bil. Det skal være både enkelt å klimavennlig å leve i Hollenderkvartalet. Det er grønt i sentrum.

Flere vinkler gir mere lys.

Leilighetene er bygget med trekantede karnappvinduer blant annet for å gi byggene en tydelig visuell identitet. Aller viktigst er at det gir leilighetene mer lys fra flere vinkler slik at du har flere timer med dagslys enn ved mer tradisjonelle vinduer. Karnappene spiller opp mot ornamenteringen rundt vinduene i de tilstøtende ærverdige, eldre gårdene og gir byggene et levende uttrykk. Det er satt ekstra strenge miljøkrav til byggingen. Innvendig benyttes materialer som er miljøsertifiserte for å skape et godt innemiljø. Utvendige materialer er enten direkte fornybare eller resirkulerbare og vannbåren gulvvarme gir stabil og komfortabel innetemperatur. Yttervegger og tak har fått ekstra isolasjon, det vil redusere oppvarmingsbehovet og dermed energiforbruket og utgiftene.

4B arkitekter: Fra venstre Kari Linderud, John Glazebrook, Thomas Aakerøy, Jessica Karlson og Nils Halvorsen.

.

.

Bo grønt.

Hollenderkvartalet har høye miljøambisjoner. Det er et av de første boligprosjektene i landet som vil få BREEAM-sertifisering. Med klimavennlige materialvalg, mange grønne soner, fasilitert for et liv uten bil og bygget for et lavt energiforbruk, vil bærekraftig design gi gevinster til både beboere, klimaet og samfunnet for øvrig. Å kutte i energiforbruket uten å gå på bekostning av komfort har vært fokus for utviklere og en viktig faktor å hensynta hele prosjektet igjennom. Når vi lever som vi lærer er vi alle med på en positiv by-og samfunnsutvikling.

Ny i boligen

Spenningen av å stå med nøkkelen i hånden og låse opp døren til sin nye bolig er magisk. Ingen andre enn deg har bodd i boligen før, og lukten og synet av nye materialer er beviset. Alt er ubrukt, ingen slitasje – dette har du gledet deg til!

Tanken på å være den første som bruker soverommet, kjøkkenet, badet og stuen gjør denne opplevelsen til noe helt spesielt. Du er den første som får bo her. Å kjøpe en ny bolig byr på behagelige opplevelser – du flytter inn uten å måtte gjøre annet enn å pakke ut. Din jobb er å leke «stylist» og sette ditt personlige preg.

En ny bolig byr på mye, men det viktigste er tryggheten som garanterer deg en bolig med nyeste standard. Kravene som stilles til nybygg sikrer at du har lavere driftskostnader både til oppvarming og vedlikehold. Du har i tillegg hele 5 års garanti på at ditt nye hjem er «skrudd» riktig sammen. For deg er dette en verdifull investering økonomisk, men også for neste generasjon.